Pred návratom na Krétu

Čo očakávam a kam sa pohnem na Kréte - asi je najvyšší čas porozmýšľať nad týmito otázkami. Čakám, že tam bude more - prirodzene, veď k moru ideme. Blízko je hlavné mesto Heraklion, takže nejaká prechádzka sa črtá. Rovnako Knossos, veď kto vraj nevidel Knossos, ten nebol na Kréte. Dobrá volovina, veď podľa mňa možno aj viac ako polovica Kréťanov ešte v Knosose nebola. Je to určite podobné ako na Slovensku - kto nevidel Kriváň, Oravský hrad, Spišský hrad, Slovenský raj či iné atrakcie (Hranovnica, Jarovnice, Luník IX - :-) )...

No a potom je tu ďalšie lákadlo - Ida. S požičaním auta by to nemuselo byť až také márne, veď internetové tamtamy píšu o nejakých 6 až 10 hodinách. Nejaké trasy do GPS už existujú, takže možno vyskúšam a dám vedieť.

Rovnako Kofinas a kraj na juhu okolo neho môže byť zaujímavý, ale tu budú asi limitujúce aj asfaltky verzus poľné cesty.
Aj nejaké tie rokliny (gorge) sú zväčša na juhu :-), lenže tie možno až niekedy inokedy, keď budem trochu bližšie. 

V marci 2009 sa situácia mení a namiesto plánovaného Klubu Armonia  ;-( to začína vyzerať na Hotel Santa Marina v Amoudare... takže uvidím, čo sa z toho vyvrbí či vydubí.
 
Termín sa blíži, avšak cestovka ešte nič neposiela - tajnostkárka. Ale vraj by let mal byť poobede a nie v noci - takže aspoň niečo pozitívne.

 
 
 

Novinky

So zmenou systému mi zrušilo popisy pod fotkami v článkoch. Budem postupne opravovať a dopĺňať... Zatiaľ prosím o dlhšie podržanie myši nad obrázkom, zjaví sa klasický "ALT"

Zo zahraničia sa zatiaľ rysuje Cyprus, Protaras. Ostatné ešte uvidím (teda - dúfam...) - možno Bali na Kréte...

Zatiaľ pridaných pár fotiek do Malých Karpát 2024. 

Najčítanejšie z Grécka na Stefanynke