Cestovka tvrdila, že pláž pri hoteli Blue Sky and Sea pri Ierapetre na Kréte je z hrubšieho piesku - a to sedí. Sem-tam sú síce aj väčšie kamene, ale aspoň máte čím zaťažiť deku. Neskôr chodil maník po pláži s hrabľami a fúrikom a zbieral kamene.

Cestovka uviedla, že ležedlá a slnečníky pri bazénoch aj pri mori sú zadarmo - aj to sedí. To, čo cestovka neuviedla, sú drobnosti.

Hotel Blue Sky and Sea, Ierapetra, Kréta, Grécko. Pláž

Pri vstupe do mora spred hotela Blue sky and Sea a až do vzdialenosti asi 50 až 60 metrov sú buď veľké skaly, alebo kamenné platá (nedávam za vinu cestovke, predpokladám, že destinácie vyberá na veľtrhoch a má k dispozícii iba popis a pár fotografií prenajímateľa). Tie sú pre bosú nohu mimoriadne šmykľavé. Vždy, keď som niekoho videl ísť do vody, začal som si v duchu spievať - Je ťažké na vlastných nohách stáť, aj slamky sa chytám, keď more ma láka, mám odraté kolená... (volne upravené na dané pomery). Ja som si našťastie vzal outdoorové sandále (textilné remienky na podošve, obopínajúce aj členok), ktoré výborne držali aj na šmykľavých skalách, aj na obrastených platách. Nepríjemné to bolo iba vo vlnách, lebo človek nesmel skákať do vĺn, lebo mu nohy neustále zapadali do všelijakých dier v platách a aj dopad do týchto dier bol nepríjemný (ale to sa týkalo vlastne iba časti pred veľkým kamenným platom). Ale ak skákal v oblasti bez plát, tak jedine, že sa mu šmýkali nohy.

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra. Pohľad smerom na východ

More bolo v polovičke júna dostatočne teplé aj na dlhšííííí pobyt v ňom. Vietor vanúci od juhozápadu aj juhovýchodu prinášal vlnky, v ktorých sa dalo šantiť (aj na nafučke), vietor z vnútrozemia vytváral spenené more, v ktorom sa veľmi ťažko plávalo (tzv. huboplesky). Zažili sme taký silný vietor od pevniny, že sa vlny tvorili aj na vnútornom bazéne hotela Blue Sky and Sea so sladkou vodou.

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra. To svetlé v mori sú platá

Ďalšia vec, na ktorú cestovka neupozornila bolo, že slnečníkov aj lehátok bolo málo. Mohli ste si ich vziať aj na útes, ale ráno pred raňajkami ste museli chytiť flek. Barmanka vyháňala iba ľudí, ktorí si odniesli lehátka až takmer do mora.

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra, Kréta

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra, Kréta

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra, Kréta

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra, Kréta

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra, Kréta

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra, Kréta

More pri hoteli Blue Sea, Ierapetra, Kréta


Novinky

So zmenou systému mi zrušilo popisy pod fotkami v článkoch. Budem postupne opravovať a dopĺňať... Zatiaľ prosím o dlhšie podržanie myši nad obrázkom, zjaví sa klasický "ALT"

Zo zahraničia sa zatiaľ rysuje Cyprus, Protaras. Ostatné ešte uvidím (teda - dúfam...) - možno Bali na Kréte...

Zatiaľ pridaných pár fotiek do Malých Karpát 2024. 

Najčítanejšie z Grécka na Stefanynke