Tak tu neviem, čo napísať :-(. Asfalt, pustatina a more. Hotel Blue Sky and Sea pri Ierapetre na Kréte je dokonale izolovaný. Na severe pomerne rušná cesta z Ierapetry do Makrygialosu a Sitie, ktorá keďže nemá krajnicu, tak nie je vhodná nielen pre peších, ale asi ani pre bikerov a motorkárov. Na východe pustatina, po 500 metroch daľší hotel, potom nejaké skleníky a zase pustatina. Na západ sa tiahne pláž po najbližší útes a zase len pustatina. Najobľúbenejším miestom vychádzok po večeri sa preto stal úzky pruh medzi bazénom a pool-barom, kde sa až do 23. hodiny nalievalo zadarmo.

Hotel Blue Sky and Sea, Ierapetra, Kréta, Grécko. Strategické miesto medzi bazénom, morom a poolbarom

Blue Sea. Pláž smerom na východ

Blue Sea. Pláž smerom na východ

Blue Sea. Pláž smerom na východ

Blue Sea. Pláž smerom na východ

Blue Sea. Pláž smerom na východ

Hotel na východ od hotela Blue Sky

Ešte jedno zaujímavé miesto sa nachádzalo poblíž - malá plážička západne od hotela Blue Sky and Sea. To človek musel prejsť pár metrov po pláži smerom na Ierapetru, pred koncom pláže prejsť na poľnú cestu vpravo, ňou okolo nefunkčného skleníka (cestou vľavo), na konci skleníka je nezreteľný chodníček na útes a na konci útesu uvidíte pod sebou pokus o vybudovanie malej pláže. Dolu vedú schody, je tu aj búdka na vstup (rozpadnutá), pár vyvalených slnečníkov na betónovom stupni. Pod ním sa nachádza zmienená plážička s čiernym štrkom. Tu nie sú vidieť ani kamenné platá na vstupe. V čase mojej návštevy tu nikto nebol, na pláži bol však funkčný slnečník, takže pláž nebýva ľudoprázdna. Na tejto pláži sa mi zdali väčšie vlny ako na pláži hotelovej (ale vietor fúkal od juhozápadu, tak asi preto). Poľná cesta za plážou nevedie nikde, točí sa k polorozpadnutým hotelom a vyúsťuje na hlavnú cestu do Ierapetry.

Hotel Blue Sky and Sea, Ierapetra, Kréta, Grécko. Pohľad na pohorie Thrypti z hotela


Novinky

So zmenou systému mi zrušilo popisy pod fotkami v článkoch. Budem postupne opravovať a dopĺňať... Zatiaľ prosím o dlhšie podržanie myši nad obrázkom, zjaví sa klasický "ALT"

Zo zahraničia sa zatiaľ rysuje Cyprus, Protaras. Ostatné ešte uvidím (teda - dúfam...) - možno Bali na Kréte...

Zatiaľ pridaných pár fotiek do Malých Karpát 2024. 

Najčítanejšie z Grécka na Stefanynke